O introducere în istoricul bisericilor și mănăstirilor ieșene

Societatea Studenților Teologi din Iași a organizat vineri, 11 decembrie, de la ora 18.00  o prezentare cu caracter istoric pe tema „O introducere în istoricul bisericilor și mănăstirilor ieșene” susținută de către dr. Sorin Iftimi de la Muzeul de Istorie a Moldovei – Palatul Culturii Iași.

Istoria ne ajută să cunoaștem mai bine spațiul și timpul în care trăim, iar bisericile și mănăstirile ieșene reprezintă prin istoricul și aspectul lor cartea de vizită a acestui oraș. În prezent ne regăsim într-o perioadă care suntem sfătuiți să înțelegem lumea din jurul nostru de acasă, fapt pentru care considerăm cu atât mai necesar să aducem în sprijinul tinerilor ieșeni o serie de prezentări, discuții și documentare pe tema cunoașterii patrimoniului local, cultural și religios.
De aceea, ne-am propus să venim în sprijinul acestora prin proiectul „Tinerii cunosc patrimoniul cultural religios din municipiul Iași”, finanțat de Primăria Municipiului Iași prin intermediul programului de fonduri nerambursabile pentru tineret (2020), prezentarea de față fiind parte integrantă a proiectului.
Evenimentul a fost transmis live pe pagina Doxologia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *