Bisericile din Cipru vor fi redeschise pentru slujbele publice de la 1 iunie

Creştinii ortodocşi din Cipru vor putea reveni la sfintele slujbe începând cu 1 iunie, a anunțat acum două zile (în urmă) președintele Nicos Anastasiades.

Autoritățile intenționează să redeschidă bisericile în două etape, în prima etapă enoriașii fiind lăsați să intre în biserici pentru rugăciunea personală începând cu 4 mai, iar în cea de-a doua programul obişnuit al sfintelor slujbe se reia din 1 iunie, potrivit discursului președintelui publicat pe site-ul oficial al Bisericii din Cipru.

Planul cipriot este similar cu cel din Grecia, unde credincioșii vor putea intra în biserici pentru rugăciune personală începând cu data de 4 mai și pentru a lua parte la sfintele slujbe începând cu 17 mai. În timp ce bisericile se vor redeschide pe 4 mai, vor continua să existe unele restricții, ceea ce înseamnă că în biserică nu se vor putea afla pentru rugăciune mai mult de 10 persoane în acelaşi timp.

De asemenea, președintele și-a exprimat recunoștința față de primatul Bisericii din Cipru, arhiepiscopul Hrisostomos, „pentru excelenta cooperare și responsabilitatea pe care o arată în rezolvarea unei probleme atât de sensibile”.

Arhiepiscopul și-a anunțat recent propria propunere de redeschidere a bisericilor, incluzând săvârşirea Dumnezeieştii Liturghii în fiecare zi pentru a permite credincioșilor să se întoarcă pe rând la biserică (ştirea în limba română a fost publicată pe site-ul nostru la adresa: http://teologi.ro/stiri-din-ortodoxie/cipru-arhiepiscopul-hrisostom-va-sustine-deschiderea-conditionata-a-bisericilor/.

Între timp se vor redeschide în Cipru de pe 21 mai frizeriile, coaforurile și saloanele de înfrumusețare.

Sursă articol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *