„Nu a existat nicio creștere a numărului de infecții din cauza sărbătorilor religioase”, a declarat directorul Spitalului de Boli Infecțioase din Tbilisi (Georgia)

Nu a existat nicio creștere a cazurilor de infecție cu coronavirus în urma sărbătorii Paştelui în Georgia, unde bisericile au rămas deschise, bineînţeles respectând standardele sanitare necesare, potrivit unui expert în boli infecțioase de la Tbilisi.

„La recomandarea Guvernului, Biserica însăși a luat o poziție foarte corectă și bună și, de fapt, am trecut liniștiți prin perioada care ar fi putut contribui la creşterea epidemiei”, a spus Tengiz Tsertsvadze, directorul a Spitalului de Boli Infecțioase din Tbilisi, la Televiziunea Adjara pe 4 mai. „Nu a existat nicio creștere a numărului de infecții din cauza sărbătorilor religioase”, a spus expertul. El a subliniat, de asemenea, că toate celulele [focarele – n.n.] principale de infecție cu coronavirus au fost identificate și localizate în Georgia până în prezent, datorită muncii eficiente a epidemiologilor și a celorlalţi medici.

Medicul sanitar şef al Ucrainei, domnul ministru adjunct al Sănătății Viktor Lyashko a raportat același lucru cu privire la Sărbătorile Pascale din Ucraina, în ciuda încercărilor mass-media de a crea o isterie care înconjoară Biserica Ortodoxă canonică din această ţară.

„Pentru credincioși, hrana spirituală este la fel de importantă și necesară ca hrana materială; prin urmare, este imposibil să închidem ușile bisericilor, de aceea ele vor fi deschise pentru cei care vor să vină la biserică, să primească harul lui Dumnezeu și să fie întăriţi spiritual ”, a spus Sfinția Sa, Patriarhul Ilia, cu câteva zile înainte de Paşti.

„Având în vedere situația actuală, aș dori să mă adresez vouă, fiilor noştri duhovniceşti și să vă dau următoarele sfaturi: urmați instrucțiunile corespunzătoare; respectaţi distanța stabilită în aproapierea de alte persoane, inclusiv în biserică sau în curtea bisericii; în timpul Sfintei Liturghii (și a altor slujbe, numai clericii ar trebui să rămână în biserică, în timp ce un număr limitat de enoriași au voie să li se alăture în marile catedrale, deși în general este recomandat ca enoriașii să rămână în curtea bisericii ”, se arată în comunicatul Patriarhului.

Articolul fost tradus din limba engleză de către unul dintre membrii SSTI.

Sursă:CELEBRATION OF PASCHA DID NOT AFFECT SPREAD OF CORONAVIRUS IN GEORGIA, SAYS INFECTIOUS DISEASE SPECIALIST.

foto: orthochristian / 1tv.ge.

Urmărește-ne pe Facebook, Twitter și Instagram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *